Ta opp lån

Du kan ta opp lån på dagen

Når man skal ta opp lån så finnes det flere måter å gjøre det på, og den mest vanlige måten er å bruke datamaskinen, nettbrettet eller mobilen. Det har aldri vært enklere å ta opp lån hjemmefra enn det er med dagens teknologi, og det er enkelt nok til at alle og enhver kan klare det. Til tross for at det er barnslig enkelt, er det helt trygt, takket være SSL-krypteringer og BankID. Når man søker om lån over internett kan man dermed være helt trygg på at informasjonen er trygg, og at ingen får tak i sensitive opplysninger som personnummer.

Ved å søke om et lån over internett, så får man et forbrukslån. Dette er et lån som kan brukes på hva som helst, enten det er snakk om forbruk eller andre ting. Det er ingen andre enn låneren selv som bryr seg om hva pengene skal brukes til, så dette er det perfekte lånet for alle som ønske seg noe, men ikke har lyst til å spare opp for det.

Med forbrukslånet får man alle pengene inn på den vanlige kontoen sin i løpet av bare noen få dager, og da kan man gjør hva man vil med dem. Man får hele lånesummen utbetalt med det samme, og kan dermed kjøpe seg dyre ting, og bruke de neste månedene på å betale tilbake lånet, litt etter litt.

Man velger selv hvor mye penger man vil låne med forbrukslånet, for faktisk så kan man låne alt fra en tusenlapp til en halv million kroner over internett. Nedbetalingstiden velger man også selv, men det anbefales at den er realistisk i forhold til hvor mye penger man låner.

Forbrukslån har en relativt høy rente i forhold til lignende lån med sikkerhet, og det er ikke uvanlig å ha en årlig nominell rente på rundt 20 %. Det er også mulig å få den langt høyere enn dette, spesielt om det er snakk om smålån på så lite som noen få tusenlapper. Da kan man i verste fall risikere å få en effektiv rente på mange hundre prosent, noe man i utgangspunktet bør holde seg unna med mindre man ikke har et annet valg.

Hvem kan ta opp lån?

Med forbrukslån er det slik at man ikke setter noen eiendeler i sikkerhet for lånet, og det er dermed en mye større risiko for låneaktøren enn et tilsvarende lån med sikkerhet. Derfor har de satt visse krav til alle som søker om lån, og er veldig strenge på hvem det er de låner ut penger til. Dersom man har en god økonomi er det ingenting å være redd for, men ungdom, personer uten arbeid og andre med lav inntekt kan få problemer med å få innvilget forbrukslån i Norge.

For å luke vekk uaktuelle kandidater, har de fleste låneaktørene visse minstekrav som alle som skal søke om lån må oppfylle. Som regel er det snakk om å ha en fast inntekt på minst 100 000kr i året, ha boadresse i Norge, og ikke har noen betalingsanmerkninger. Mange aktører har også en nedre aldersgrense som kan være alt fra 20-25 år, alt ettersom hvor interessert de er i å ha ungdom som kunder.

Ta opp lån