Søke forbrukslån

Hvordan søke forbrukslån

Et forbrukslån er et lån hvor man kan bruke pengene til hva man måtte ønske. De aller fleste forbrukslån er uten sikkerhet, noe som vil si at banken eller lånetilbyderen ikke har mulighet til å gå inn og hente tingene man brukte lånet på, dersom man ikke betaler avdragene til tide. Dette betyr også at pengene kan brukes til alt mellom himmel og jord, så du står helt fritt til å gjøre hva du vil med dem.

Når man skal søke forbrukslån er det veldig lurt å sette av god tid til å sjekke over alle de forskjellige tilbudene først. Det er nemlig store forskjeller på de forskjellige lånene, og i verste fall kan man tape tusenvis av kroner i året på å velge feil lån.

Slik søker du forbrukslån

Søke forbrukslånÅ søke om forbrukslån er veldig enkelt, og det er ikke lenger slik at man må ned i banken og avtale en time med en rådgiver. Istedenfor kan man gjøre alt over internett, og dermed spare både tid og penger. I motsetning til hva mange tror er det faktisk like billig, og ofte billigere, å låne fra en spesialisert lånetilbyder som kun tilbyr lån over internett. Det koster jo bankene mye å ha lokaler hvor de avtaler møter, og av den grunn må de ha høyere renter og avgifter for å tjene like mye penger.

Det viktigste å tenke på når man skal søke forbrukslån er at man finner den som kan tilby den aller beste avtalen for akkurat din økonomi. Det er hundrevis av forskjellige lån, og det er som sagt store forskjeller på lånene, så det er ikke alltid så lett å finne den beste avtalen. Heldigvis finnes det mange nettsider som enkelt lar deg sammenligne mange forskjellige lån for å finne de som har best renter og de beste vilkårene, så da blir det enklere for deg når du skal velge. Det er likevel lurt å bruke en del tid på å finne frem til det beste lånet, for det kan være snakk om mange tusen kroner i året.

Selve søknadsprosessen er veldig enkel, og begynner med at man må oppgi alt av personalia. I tillegg må man fylle med en del informasjon om økonomien sin, så det er lønnsomt å ha nettbanken og en lønnsslipp klar. Hvor mye informasjon lånegiveren trenger om økonomien din avhenger av hvor stort lånet er, og av hvilken lånetilbyder du velger. Noen krever mye informasjon og en del dokumentasjon, mens andre kun vil vite om inntekter og utgifter.

Når søknaden er sendt inn er det bare å vente på et svar. Hvor lang tid dette tar avhenger av mange ting, og det kan ta alt fra et par timer til flere dager. Noen gir deg faktisk svar med det samme, men dette er først og fremst vanlig om man tar smålån på under 5 000kr. Som regel opplyser lånetilbyderne gjennomsnittlig svartid på nettsidene sine, så det kan være lurt å ta en titt på disse før man søker, spesielt om man har litt dårlig tid.

Det tar som regel et par dager fra man søker forbrukslån til pengene er på konto. Er man veldig heldig kan de dukke opp allerede samme dag, men dette tilhører sjeldenhetene. Dersom man vil ha pengene kjapt anbefales det å søke tidlig på formiddagen, ettersom de fleste lånetilbydere pleier å sende ut penger ikke så lenge før stengetid på kontoret. Om man søker om kvelden eller i helger kan man ofte måtte være nødt til å vente til neste gang det er noen ansatte på jobb, så da kan det ta litt tid før pengen dukker opp.