SMS lån på dagen

Alt du trenger å vite om SMS lån på dagen

Med et SMS lån på dagen kan man veldig raskt og enkelt søke om lån med telefonen. Da trenger man bare å sende en tekstmelding inn til en låneaktør, så fungerer denne i praksis som en lånesøknad. Etter bare noen få minutter får man en SMS tilbake, og denne inneholder informasjon om lånet du fikk innvilget, eller et eventuelt avslag for de som har en veldig dårlig økonomi.

Fordelen med å ta et SMS lån på dagen istedenfor å søke om forbrukslån på internett er at man kan gjøre det hvor som helst, og at det går ekstremt kjapt. Man slipper å fylle ut et lang lånesøknad slik som man må når man søker på internett, og det hele er veldig smertefritt. Medaljen har derimot en bakside, og for SMS lån på dagen er den først og fremst at renta på slike lån er dyrere enn lignende lån tatt på andre måter. Grunnen til dette er enkelt nok at SMS lån på dagen er en type spontant lån, og da er folk villige til å betale litt mer for å gjøre det hele veldig enkelt.

I aller verste fall kan den effektive renta på et SMS lån på dagen være så mye som over 100 %, spesielt hvis man skal låne en veldig liten sum. Den effektive renta på slike lån er derimot ikke en god indikator på hvor dyrt lånet faktisk blir, ettersom renter alltid regnes ut per år, og blir dermed helt feil når man skal betale ned lånet på under ett år.

Summene man får låne med et SMS lån pleier gjerne å være mellom 500 kr og 10 000kr, med en nedbetalingstid på noen få måneder. Pengene får man overføre direkte til sin egen brukskonto, og man kan bruke dem på akkurat det man måtte ønske. Til tross for at SMS lån på dagen går ekstremt fort, tar det et par dager før pengene faktisk kommer frem til kontoen til søkeren, så det er faktisk helt umulig å få pengene tilgjengelig samme dag som man søker om lånet.

For å ta et SMS lån på dagen må man typisk sende en SMS med omtrentlig følgende melding til nummeret til låneaktøren: «Fullt navn, personnummer, ønsket lånebeløp, kontonummer». Den nøyaktige meldingen er forskjellig hos de forskjellige aktørene som tilbyr SMS lån, så man bør alltid sjekke hvordan man skal utforme meldingen for den aktøren man skal søke hos. Telefonnummeret man skal sende meldingen til finner man enkelt på nettsidene til låneaktørene som tilbyr SMS lån.

Er det fortsatt mange aktører som tilbyr SMS lån på dagen?

SMS lån blir bare mer og mer sjeldent, og det er ikke lenger vanlig at alle låneaktørene tilbyr dette til kundene sine. Bakgrunnen for dette er at det først og fremst ble strengere regelverk for hvordan man hadde lov til å reklamere denne typen lån, samtidig som smarttelefoner med internett bare ble mer og mer vanlig. Av denne grunnen har mange aktører rett og slett gått over til å tilby lån med mobilen over internett fremfor SMS, selv om det fortsatt finnes noen som tilbyr det.

SMS lån på dagen