smålån på timen

Ta et smålån på timen for å rydde opp i økonomien

Så godt som alle har opplevd å havne i en situasjon hvor man trenger ekstra penger. Kanskje har man fått regninger som var mye større enn forventet, eller kanskje trengte man penger for å ha råd til å fikse bilen? Uansett hva det økonomiske problemet er, så er smålån på timen et alternativ som passer godt for mange.

Når man tar et smålån på timen får man utbetalt alle pengene man låner innen kort tid, og kan dermed fikse opp i problemet med det samme. Det spiller ingen rolle om pengene skal brukes på å betale annen gjeld, på en ny sofa eller på en sydentur, for det er kun låneren som bestemmer dette. Etter at man har fått lånet betaler man en liten sum hver måned, helt til man til slutt er kvitt gjelden.

Smålån lar ofte lånerne låne alt fra 500kr til 10 000kr, men det finnes også de som låner ut enda større summer som smålån. De fleste låneaktørene lar lånerne selv velge nedbetalingstiden, og det er vanlig å få velge en tid på mellom én måned og ett år. Her bør man selvfølgelig velge en nedbetalingstid som er realistisk i forhold til summen på lånet, slik at man faktisk betaler en del hver måned for å bli kvitt lånet, samtidig som man har penger nok til å leve fint ved siden av nedbetalingen.

En av de store fordelene med smålån er at det er både raskt og enkelt i forhold til forbrukslån, og man slipper å bruke veldig mye tid og energi på å sjekke opp alt av økonomi grundig før man godtar lånet. Det er dessuten ofte mindre krav til dokumentasjon, spesielt når det bare er snakk om noen få tusenlapper.

Man kan søke om smålån over internett, med SMS, over telefon eller ved å møte opp i en bank eller hos en låneaktør med kundemottak. Hva man velger bestemmer man helt selv, men det er ingen hemmelighet at det ofte er billigst å ordne opp i lånet selv over internett. Samtidig får man gode muligheter for å sammenligne flere lignende lån mot hverandre, og på den måten avgjøre hvilket som er billigst. Det er jo ingen vits i å betale mer enn man strengt tatt trenger, så gjør den selv en tjeneste og sjekk ut de forskjellige mulighetene.

Passer smålån på timen for alle?

For veldig mange personer er smålån på timen en genial løsning på et økonomisk problem, men for andre kan det føre til et enda større problem. Det er nemlig ikke helt risikofritt å ta opp et smålån, selv om det er snakk om ganske små summer. Først og fremst er det jo slik at lånet koster en del penger i form av renter og avgifter, og det er viktig å være klar over nøyaktig hvor mye man betaler før man tar opp lånet, slik at man er sikker på å klare betalingene. Det er nemlig slik at det veldig fort blir svindyrt å skulle betale både avdrag og ekstragebyrer for å være for treg med betalingene, så det lønner seg alltid å betale det man skylder til avtalt tid.

Noen personer sliter stort med å klare å betale fakturaer i tide, og for disse kan smålån på timen ende dårlig. Det blir dyrere jo lenger man utsetter fakturaen, så det gjelder å ha tunga rett i munnen og skaffe penger til å betale tilbake.

smålån på timen