Små lån på minuttet

Små lån på minuttet

Du har helt sikkert hørt om såkalte «SMS-lån», som det stadig reklameres for på norske tv-kanaler. Dette er en type forbrukslån med noen modifikasjoner, som at søkeprosessen foregår via en enkel tekstmelding, samtidig som lånesummen er langt lavere. Det faktum at du kan sende en SMS og få pengene inn på konto senere samme dag, gjør at små lån på minuttet har tatt helt av i Norge. Å tilby en slik tjeneste er naturligvis kostbar for bankene, slik at betingelsene blir dårligere for din egen del i forhold til vanlige forbrukslån.

Hvorfor ta små lån på minuttet?

Små lån på minuttetHvis du ikke har behov for mye penger, men trenger penger raskt, så er et smålån den perfekte løsningen for deg. Her kan du nemlig ikke låne gigantiske summer som 300 000 kroner, men grensen går ofte ved 10 000 kroner. Fordelen er altså at du kan sende en tekstmelding eller en kort søknad over nettet, og det er få krav for at du skal få den godkjent. Videre tar det kun noen timer før pengene er inne på konto, så vi snakker om et effektivt små lån på minuttet.

Den største fordelen er altså et nærmest «alle» får godkjent søknaden sin, så lenge de er over 18 år. Enkelte krever at du bruker BankID-teknologien for å bekrefte identiteten din, og når du har gjort det kan du bare vente og se at pengene dukker opp på konto. Det er vanlig å låne summer fra 1000 til 10 000 kroner hos slike tilbydere, og renten er gjerne langt høyere enn hva du er vant til fra andre lån. Samtidig er også nedbetalingstiden veldig kort – sjeldent mer enn 30 dager, slik at du bør vite at du har penger som kommer inn snart – hvis ikke kan det lille lånet vokse seg enormt takket være renter og gebyrer.

Små lån på minuttet som blir gigantiske

Den vanlige fella man går i er at man låner penger, og ikke har laget seg noen nedbetalingsplan. Hvis den effektive renta er på flere hundre prosent, og man ikke gjør opp for seg, vil det i tillegg påløpe en strafferente. Det vil gjøre at et lån på den nette summen av 5000 kroner kan strekke seg opp til det femdobbelte – og det bare på et år! Dette er grunnen til at mange blir sittende med gjeld i flere år, bare fordi at de ikke kunne betale tilbake lånet etter at betalingsfristen var løpt ut.

Vårt soleklare tips for deg som skal ta små lån på minuttet, er altså du lager deg en nedbetalingsplan. Sjekk ut rentene til de forskjellige tilbyderne, ta den billigste og betal ned lånet så fort som mulig. Da sparer du penger både på renter og gebyrer, samtidig som du sikrer deg mot eventuelle straffekostnader. Hvis du ikke klarer å betale, ta kontakt med banken og forklar situasjonen, så kanskje dere kan komme til en løsning som fungerer for begge parter. Husk – det verste er å la regninga ligge!