Små forbrukslån

Ta små forbrukslån for å få noen ekstra tusenlapper når du trenger det

Dersom man ikke har mye penger stående på sparekontoen, så er det altfor lett å havne i en økonomisk knipe hvor man rett og slett har for lite penger til å betale alle regningene samtidig som man skal klare å overleve hele månedene. Grunnene til dette kan være mange, fra en uventet NRK-lisens til en gigantisk strømregning. Kanskje man til og med var litt for hissig på gasspedalen, og plutselig trenger noen tusenlapper ekstra, uten at man har noe sted å ta dem fra.

I slike situasjoner kan man vurdere å ta opp små forbrukslån. Da søker man enkelt om lånet over internett, får svar i løpet av noen få minutter, og på bare noen få dager har man pengene inne på konto. Da kan man ordne opp i problemet med det samme, slippe å sulte hele måneden, og isteden bruker man de neste få månedene på å betale ned det man lånte, helt til man blir kvitt gjelden igjen.

Med små forbrukslån kan man låne alt fra 500kr til 10 000kr, og det hele går både fort og enkelt. Man kan søke om lånet over internett, med mobiltelefonen, eller med nettbrettet, og tiden det tar fra man bestemmer seg for å søke om små forbrukslån til man har lånet i orden trenger ikke å være mer en 15-30 minutter. Det tar likevel et par dager å få pengene over på kontoen sin, så det er altså ikke mulig å bruke pengene allerede samme kveld som man søker.

Nedbetalingstiden på et slikt smålån kan ligge på alt fra én til seks måneder, avhengig av hvor mye penger man låner. En del låneaktører lar deg velge nedbetalingstiden helt selv, så det er bare å ta den du er mest komfortabel med. Det er viktig å huske at det er dyrt å ha forbrukslån, og man bør kvitte seg med dem så fort som mulig, samtidig som det er viktig å faktisk ha råd til å leve ved siden av nedbetalingen.

Pengene fra små forbrukslån er uten noen rammer for hva de må brukes på, så det er fritt frem for å gjøre hva enn man måtte ønske med dem. Det er dermed enkelt å ta opp små forbrukslån for å ordne opp i økonomiske problemer, for å kjøpe seg en ny TV, eller for å fylle opp klesgarderoben. Det er derimot veldig lurt å tenke seg godt om før man tar opp små forbrukslån, for renta på slike lån er ganske høye, og det blir veldig dyrt om man tar opp flere slike lån uten å tenke seg godt om først.

Kan alle ta små forbrukslån?

Med vanlige forbrukslån er det strenge begrensninger for hvem som faktisk får innvilget lån, men heldigvis er ikke låneaktørene like strenge når det er snakk om små forbrukslån på bare noen få tusenlapper. Noen aktører låner faktisk ut penger til så godt som hvem som helst, mens andre har visse krav til økonomien til søkerne.

Til tross for at mange smålånaktører låner ut penger til de aller fleste, er det selvfølgelig en minste aldersgrense på 18 år. Dette er det myndighetene som har bestemt, og det er strengt ulovlig for en låneaktør å stifte gjeld på en person som er under 18 år gammel.

Små forbrukslån