Sammenlign forbrukslån

Sammenlign forbrukslån og spar penger

Forbrukslån kommer i mange forskjellige former. Noen har lave renter, mens andre har høye. Likeså er det noen som tilbyr lang nedbetalingstid, lave avdrag eller en viss rentefri periode, og som du sikkert skjønner er det altså store forskjeller på de forskjellige forbrukslånene.

Når det finnes hundrevis av forskjellige forbrukslån blir det altså veldig vanskelig å finne det aller beste lånet uten å bruke mange timer på å sjekke opp alle og hver. Heldigvis finnes det en mye enklere løsning, nemlig at man bruker egne nettsider som sammenligner forbrukslån for deg. Dette fungerer ved at disse nettsidene samler informasjon om alle de forskjellige forbrukslånene, og setter dem deretter sammen i tabeller for å enkelt la deg sammenligne forbrukslån.

Når man først har alle lånene samlet slik er det veldig enkelt å sammenligne dem. Du kan enkelt bruke tabellen for å se hvilket lån som har lavest nominell rente, lavest effektiv rente, eller hvilke lån som lar deg ta opp det største lånet. Med denne informasjonen blir det veldig mye enklere å finne akkurat det lånet som passer best for din egen økonomi, og som en bonus pleier slike nettsider å linke direkte til søknadsprosessen hos lånetilbyderne, slik at det hele går veldig enkelt og fort.

Dette bør du se etter hvis du skal sammenligne forbrukslån

Sammenlign forbrukslånDet er altså hundrevis av forskjellige lån der ute, og selv med en god oversikt som lar deg sammenligne forbrukslån kan det være vanskelig å vite hvilket som er det beste. Det er mange ord, tall og prosenter som kan virkelig vriene for alle som ikke allerede har god kunnskap på lån, men forhåpentligvis blir du straks litt klokere på hva du skal se etter.

Renta er nok det viktigste tallet du skal se etter. Den nominelle renta oppgis i prosent, og sier hvor mange prosent av lånet du må betale for å ha lånet. Dette kan du se på som prisen for å ha lånet, og har ingenting med nedbetaling på lånet å gjøre. Om den nominelle renta er på 10 % må du betale 10 % av det du skylder i renter hvert år.

Den effektive renta er derimot den nominelle renta i tillegg til gebyrer og avgifter. Denne inkluderer dermed oppstartsgebyrer, fakturaavgifter og lignende, og gir dermed et mye bedre svar på hvor mye lånet faktisk kommer til å koste deg. Med smålån kan man risikere at den effektive renta er mye høyere enn den nominelle renta, ettersom avgifter gjør opp for en større del av totalsummen, så det kan lønne seg å bruke denne renta for å sammenligne lånene.

Det er også flere andre ting som må tas med i beregningen når man sammenligner lån, som hvor mye man kan låne, hvor lang tid man har på å betale tilbake, og hvilke vilkår som gjelder for denne långiveren. Heldigvis er all denne informasjonen veldig enkelt å finne ut av, og et par minutter på nettsidene til lånetilbyderen burde være mer enn nok for å vite alt man trenger om lånet.

Når man skal velge avbetalingstid er det lurt å velge å betale tilbake så raskt som mulig uten at det går utover det daglige livet ditt alt for mye. Jo fortere du betaler tilbake, jo mindre koster lånet totalt, men ulempen er jo at man har mindre penger å rutte med hver måned.