Refinansiering av gjeld uten sikkerhet

Slik kan du ta refinansiering av gjeld uten sikkerhet

Refinansiering av gjeld uten sikkerhet er perfekt for alle som sitter på «dårlig» gjeld. Enten kan det være mange forbrukslån som ble dyre når man hadde flere av dem, eller så kan det være kredittkortgjeld. Typen gjeld spiller egentlig ingen rolle, og fremgangsmåten for å refinansiere gjelden er helt lik.

Refinansiering av gjeld uten sikkerhetI bunn og grunn er refinansiering når en lånetilbyder kjøper opp gjelden din fra en annen aktør, men gir deg en bedre pris på den. For eksempel kan en person ha 5 små forbrukslån som er dyre til sammen. Når lånene er mindre vil jo ofte renta være høyere, i tillegg til at man må betale fem fakturaavgifter og andre gebyrer. Dersom man refinansierer denne gjelda vil all gjeld bli overført til én og samme aktør, og dermed har man bare én faktura som må betales, og dermed bare ett sett med gebyrer og avgifter.

Når gjelda blir refinansiert kan man som regel også få bedre rente på hele pakken, noe som også betyr at man må betale mindre på hvert avdrag. I tillegg til dette er det selvfølgelig mye enklere å kun forholde seg til én kreditor, så her er det mange fordeler.

Hvor mye penger man kan spare avhenger selvfølgelig av både gammel renta så vel som ny rente, men dersom man har mange forskjellige krav mot seg blir det fort mye penger, ettersom de fleste aktørene har fakturaavgifter på mellom 20kr og 50kr. Dersom man har ti forskjellige gjeldskrav er det dermed over 200kr i fakturaavgifter hver måned, og denne blir altså kuttet til å kun skulle betales én gang når gjelden er refinansiert. Renta blir som oftest også lavere, men her er det vanskelig å gi noen tall, da det er hundre forskjellige ting som påvirker renta.

Hvis man refinansierer uten sikkerhet kan man aldri forvente like god rente som når man refinansierer med salgspant i hus eller bil. Grunnen er enkelt nok at banken tar en større sjanse når de refinansierer gjelden din, og må derfor kunne tjene mer penger for å gjøre opp for risikoen. Det er ingenting i veien for å refinansiere gjeld uten sikkerhet, og det er faktisk veldig vanlig hvis gjelden uansett stammer fra lån uten sikkerhet.

Som sagt kan all gjeld refinansieres, uansett om den stammer fra TV Shop, kredittkort, mobilregninger eller forbrukslån, og det spiller ingen rolle for fremgangsmåten. Det er bare å ta kontakt med et låneselskap som tilbyr refinansiering, og informere dem om all gjelden du vil ha refinansiert. Prosessen er deretter veldig enkel for deg, og alt du trenger å gjøre er å sende inn en økonomisk betalingsfullmakt til den nye långiveren din. Denne fullmakten gir de rett til å kunne betale ned gjelden din hos de andre selskapene, så de overfører penger direkte over til dem, slik at du aldri trenger å styre med pengeoverføringene selv. Du merker ikke stort til dette før neste måned, da du kun får regning fra den nye långiveren, og ingen fra de du tidligere hadde gjeld hos. Det er dermed kun én faktura som skal betales, og det er dermed både enklere, billigere og lettere å holde styr på.

Kredittkort