Refinansiere forbrukslån

Slik kan du refinansiere forbrukslån

Å ta opp mange små forbrukslån kan fort bli veldig dyrt, spesielt hvis de har merkbare gebyrer og avgifter i tillegg til renta. Et par stykker går ofte greit, men når det blir flere enn dette blir det veldig dyrt å betale på alle sammen, og da er det altfor lett å havne bak på betalingene. Om du først havner bak blir det jo bare enda dyrere, og så er man i gang med den onde sirkelen.

Det finnes derimot en god løsning på problemet med for mange små forbrukslån, og løsningen heter refinansiering. Kort fortalt betyr refinansiering at man samler mange smålån til ett enkelt større lån, noe som blir både enklere og billigere.

Det er dessuten flere fordelen med å refinansiere smålån. Først og fremst får du altså bare én faktura du må betale, og slipper dermed unna med å betale en fakturaavgift hver måned, istedenfor en for hvert lån. Dette blir fort en del penger spart, og ikke minst er det veldig mye enklere.

En annen fordel er at man kan ende opp med å få bedre rente. Ofte er det slik at smålån har litt dyrere rente enn større lån, ettersom lånetilbyderne må gjøre dette for å tjene penger på lånet. Når man samler mange av disse smålånene til ett større lån blir derfor den ene lånesummen større, selv om totalsummen forholder seg den samme. I beste fall kan man ende opp med en del lavere rente som en følge av dette, og dermed spare en del penger.

Det er også mulig å refinansiere enkelte lån, spesielt dersom de er dyre. Hvis du har et forbrukslån på 200 000kr med 28 % rente kan det godt være mulig å få et bedre tilbud av noen andre, og du trenger altså ikke mange forbrukslån for å refinansiere dem. I dette tilfellet kan det hende du finner en annen aktør som tilbyr like mye i lån, men med 22 % rente istedenfor, og det er dermed en del penger å spare på å refinansiere lånet over til denne nye aktøren.

Hvordan refinansiere forbrukslån

Refinansiere forbrukslånDet er flere måter å refinansiere forbrukslån på. Dersom man har mange lån hos samme aktør eller bank kan man enkelt nok kontakte dem for å høre om det er mulig å samle smålånene sammen til et større lån, og få litt bedre rente med på pakken.

Et annet alternativ er å refinansiere lånet hos en annen aktør. Dette er faktisk ikke stort mer arbeid enn hos om man gjør det hos den samme aktøren, så ikke vær redd for å prøve dette. Prosessen fungerer altså slik at du søker om en refinansiering hos en lånetilbyder, og i søknaden inkluderer man altså informasjon om alle smålånene sine. Dersom det er lønnsomt for både deg og lånetilbyderen får du et godt tilbud som gir deg bedre vilkår enn alle smålånene samlet, og da er det bare å takke ja!

Heldigvis slipper du å flytte over penger mellom alle aktørene manuelt, for dette gjøres ved å gi en økonomisk fullmakt til den nye låntilbyderen din om å kunne betale ned lånene dine. Dette fungerer ved at du sender inn en fullmakt i posten, også tar den nye långiveren din og betaler alle de gamle lånene dine. Dermed avslutter de kundeforholdet til den gamle långiveren din, så du slipper å tenke på å overføre penger eller avslutte kontoen din. Alt gjøres helt uten at du trenger å blande deg inn, og faktisk er ikke engang pengene innom kontoen din.