Penger på dagen

Lån penger på dagen

Det er veldig mange som trenger å låne penger på dagen, så dersom du trenger dette, er du langt ifra alene. Når man skal låne penger på dagen har man mange valg, og først og fremst må man velge hvilken type lån man skal søke om.

Penger på dagenDet mest vanlige lånet for å kjøpe nye ting er forbrukslån, og er altså et lån hvor man kan bruke pengene på akkurat det man ønsker. Hvor mye man må låne varierer mellom alt fra 5 000kr til flere hundretusen, så dette valget passer godt hvis man skal pusse opp kjøkkenet, kjøpe en ny bil eller av en eller annen grunn trenger en del penger.

Hvis man ikke har bruk for fullt så mye penger på dagen kan man se på et minilån, også kjent som mikrolån eller smålån. Slike lån lar deg låne mellom 500kr og 5 000kr, og det er flere fordeler med minilån. Først og fremst går det veldig fort å få et slikt lån. Når det ikke er snakk om så mye penger har lånetilbyderne bedre mulighet til å låne ut penger uten å ta en grundig sjekk av økonomien din, noe som betyr mye raskere svar på lånesøknaden. I tillegg har det mye kortere nedbetalingstid, noe som betyr at lånet totalt sett koster deg mindre penger.

Uansett om man går for et forbrukslån eller smålån så er søknadsprosessen omtrent lik. Man sender inn en søknad hvor man må oppgi hvor mye man vil låne, hvor lang avbetalingstid man vil ha, og litt informasjon om økonomien sin, og deretter venter man på svar. Noen tilbyr svar med det samme, andre bruker et par timer, mens de tregeste aktørene kan bruke flere dager på å svare deg. Her er det altså lurt å sjekke opp forventet svartid før man søker, så slipper man å sitte og vente i flere dager på svar.

Når man får svar går det vanligvis er par dager før pengene er fremme på kontoen din, men det hender også at det går fortere. Det er mulig å få dem over samme dag som man søker, men det er sjeldent. Størst sjanse for å få pengene med det samme har man ved å søke om formiddagen i hverdager, da de fleste bankoverføringer blir gjort rundt lunsjtider.

Hvem kan låne penger på dagen?

I teorien kan alle som er myndige låne penger på dagen, men mange banker har strenge regler for hvem de låner ut penger til. Aller viktigst er det å ikke ha noen betalingsanmerkninger, da dette så godt som garanterer at man ikke får innvilget lånesøknaden. Heldigvis er det lett å kvitte seg med disse, og alt man behøver å gjøre er å betale ned inkassokravene man har stående.

Selv om den nedre aldersgrensen for å ta opp lån er 18 år er det flere banker som har en høyere grense, gjerne på mellom 22 og 25 år. Dette er fordi ungdom generelt sett er dårligere til å betale enn voksne, og de ønsker rett og slett ikke å ha dårlige betalere som kunder.

Inntekter og utgifter er også en ting som blir tatt med i betraktning, og det sier seg jo selv at man ikke får et lån på mange hundretusen om man bare tjener 100 000kr i året. Lånetilbyderne vil jo at alle som låner penger skal klare å betale tilbake i tide, og de er derfor strenge med å ikke låne ut mer enn man kan klare å betale.

Jo større lån man vil ha, jo strengere pleier bankene å være med disse kravene. Av den grunn kan man ofte komme unna med smålån eller SMS-lån uten å ha en veldig høy inntekt, så dette anbefales dersom man får mange avslag på større lån.