Nytt lån

Ta et nytt lån i dag

Ofte befinner man seg i situasjoner hvor det hadde vært veldig greit med litt ekstra penger, og veldig ofte kan faktisk et nytt lån være en god løsning på problemet.

Det er veldig enkelt å ta opp et nytt lån, og selv om man allerede har lån en plass trenger man ikke å holde seg til denne aktøren. Det er ingenting i veien for å søke om lån hos en annen aktør, og dermed ha to fakturaer å forholde seg til. En ulempe med dette er derimot at man kan ende opp med flere sett med årsgebyrer og lignende, mens man ville sluppet dette ved å øke grensen på det originale lånet istedenfor.

Når man søker om et nytt lån spiller det altså ingen rolle om man allerede har et lån, men det kan påvirket kredittscoren din negativt, ettersom det påvirker betalingsevnen din.

Alle nordmenn som er over 18 år har lov til å søke om et nytt lån, men det er langt ifra alle som får innvilget lånesøknadene. Aktørene som driver med lån er faktisk ganske strenge på hvem som får lån, og de krever først og fremst at søkeren har en viss inntekt, er over en viss alder, og at personen ikke har noen betalingsanmerkninger. Unge personer opplever ekstremt ofte å få avslag på søknadene dine, spesielt om de har en ustabil jobb eller studerer.

Slik søker du om et nytt lån

nytt lånDet er enkelt å søke om et nytt lån, og man begynner det hele ved å klikke seg inn på nettsidene til aktøren du har lyst til å søke lån hos. Dersom du ikke vet hvor du skal søke anbefales det å bruke en nettside som har oversikt over alle de forskjellige lånene, og ta utgangspunkt i denne. Her kan man enkelt se hvilke lån som har de beste rentene, hvilke kriterier de har til søkerne og hvor mye de låner ut. Med denne informasjonen kan man enkelt velge å søke hos den aktøren som har det mest gunstige lånet for økonomien din.

Når du er fremme på nettsidene til der du skal søke lån er det bare å begynne søknaden. Den er veldig enkel, og krever personalia, samt å vite hvor mye du ønsker å låne. For signering bruker du BankID, og slipper dermed å printe ut og signere papirer som må sendes i posten. Veldig mange aktører tilbyr automatisk svar på lånesøknadene, og dersom dette er tilfellet får du med det samme vite om lånsøknaden blir innvilget eller ikke.

Om de godtar søknaden din får du et konkret lånetilbud. Her får du vite hvor mye rente du må betale, hvor mye du får låne, hvor ofte du må betale ned på lånet, og ikke minst hvor lenge du må ha lånet. Dersom du er fornøyd med tilbudet er det bare å takke ja, så begynner låneselskapet prosessen med å overføre pengene til kontoen din. Dette tar som regel et par dager, men er du riktig heldig dukket de opp allerede neste morgen. Dersom tilbudet ikke er godt nok er det ingenting i veien for å takke nei til tilbudet og heller søke på nytt hos en annen aktør.