Minilån

Et minilån lar deg låne små summer raskt og enkelt!

Et minilån er et lite forbrukslån hvor man får låne fra 1 000kr til 10 000kr helt uten sikkerhet. Da slipper man å sette eiendeler i salgspant, samtidig som prosessen med å søke lån er både rask, enkel og trygg.

Tanken med et minilån er at man får låne en liten sum med penger i en relativt kort periode, for så å betale det hele kjapt ned igjen. Ofte er ikke nedbetalingstiden på mer enn noen få måneder, så dette lånet kvitter man seg med nesten like fort som man tar det.

Det er ekstremt enkelt å ta et minilån, og det trenger ikke å være snakk om mer enn å fylle ut et rask lånesøknad på internettsidene til låneaktøren. Dersom du begynner nå, kan du faktisk ha lånet klart om bare noen få minutter!

Når man tar et minilån kan man forvente en ganske høy årlig rente, gjerne på mellom 30 og 50 %. Det er så klart mulig å få lavere rente, men det er heller ikke uvanlig at minilån og andre smålån har veldig høye renter. En ting man må huske på når man ser på renta er at man ikke nødvendigvis skal betale hele renta, ettersom planen ofte er å kvitte seg med lånet lenge før det har fått ett år. For å finne den ekte nominelle renta kan man dele den årlige renta på 12, og gange den opp med hvor mange måneder du har tenkt å ha lånet.

Minilån i seg selv er ikke så all verdens dyrt hvis man er flink til å gjøre opp for seg, men kan fort koste veldig mye i gebyrer og renter hvis man ikke klarer å betale fakturaene i tide. Dersom man ender opp med å utsette et slikt lån i så mye som et år, kan man fort regne med at den totale summen kan skylder blir dobbelt så stor som man originalt lånte. Det er alltid lurt å betale slike lån så fort som mulig!

Når man tar opp et minilån anbefales det å legge en konkret plan for hvordan man skal få tak i pengene for å betale tilbake. Å ta opp et minilån uten noen måte å skaffe penger for å betale, ender gjerne i katastrofe. Så regn ut hvor mye du må betale hver måned, og legg en plan for hvordan du skal få tak i disse pengene, så er det mye større sjanse for at du får nedbetalt lånet igjen.

Hvem kan ta et minilån?

I følge norske lover kan alle som er over 18 år gamle, og er myndige, ta opp lån i Norge, enten det er snakk om minilån, boliglån eller et stort forbrukslån. Likevel er ikke låneaktørene så romslige, og er kjent for å ha en del krav som må oppfylles for at man skal få innvilget lån.

Generelt sett er det ikke all verdens vanskelig å få innvilget er minilån i størrelsen 1 000 til 10 000kr, og så lenge man ikke har noen betalingsanmerkninger burde det gå fint.

Dersom en låneaktør har strenge krav til hvem som får minilån, så er det ikke verre enn å søke hos en annen aktør istedenfor. Så lenge man har en grei økonomi skal det ikke være noe problem å få innvilget et minilån.

Minilån