Lite lån på dagen

Ta et lite lån på dagen

Har du noen gang vært i en situasjon hvor du plutselig trenger litt penger, og helst samme dag? Du er ikke alene. Akutte pengeproblemer er en altfor vanlig situasjon, og skjer selv den beste. Men hvordan skal man egentlig løse dette akutte pengeproblemet?

Lite lån på dagenDet finnes omtrent like mange løsninger som problemer, men en veldig enkel og grei løsning er å ta opp et lite lån på dagen. Slike lån er også kjent som minilån eller mikrolån, og fungerer enkelt nok ved at man får låne en liten sum penger. I motsetning til større forbrukslån, billån eller huslån trenger ikke avbetalingen å skje over flere år, og det kan til og med være snakk om så lite som én eller to avbetalinger før du er kvitt lånet igjen.

Fordelen med disse smålånene er at du får penger til det du trenger penger til veldig fort. Det passer altså perfekt om man trenger nye vinterdekk til bilen eller må fikse laptopen. Man sender inn en lånesøknad, og får svar på veldig kort tid. Svartiden kan variere fra et par minutter til flere timer, men som regel får man svar på slike smålån veldig fort. Etter at du får svar på søknaden er det bare å vente til de overfører pengene. Dette tar heller ikke lange tiden, men avhenger av når på dagen du søkte på lånet. Om du søkte på formiddagen er det godt mulig å ha pengene på kontoen din allerede ved lunsjtider, men dersom du søker om kvelden er det vanlig å måtte vente til neste morgen.

Hvor mye penger man kan låne med smålån varierer, men det er vanligvis snakk om 500 til 5 000kr. Det er akkurat nok til at det er mulig å betale tilbake på få måneder, og disse summene burde holde til å komme seg over de aller fleste akutte pengekrisene. Avbetalingstiden er altså på alt fra én måned til tre-fire måneder, noe som betyr at du må betale tilbake hele lånesummen i tillegg til renter og avgifter på denne tiden.

Det er viktig å tenke seg godt om før man tar opp et lite lån på dagen, da penger man låner alltid må betales tilbake. Det er jo ganske høye avdrag på slike lån, og man må derfor forvente å punge ut en del penger de neste månedene for å bli kvitt lånet. Dersom man ikke klarer å betale avdragene blir det fort ganske mye dyrere å ha lånet, så det anbefales definitivt ikke.

Hvor mye koster et lite lån på dagen?

Et lite lån på dagen trenger ikke å koste all verdens med penger, men det er klart at renta blir mye høyere enn hvis man har et huslån eller et større forbrukslån. Den effektive renta kan ofte virke veldig høy, men denne forteller ikke hele sannheten. Når man tar opp et lite lån på dagen skal man jo betale tilbake på mellom én og tre måneder, ikke over flere år, og den effektive renta regnes alltid ut per år. Det betyr at den effektive renta ikke gir det et godt bilde over hvor dyrt lånet faktisk blir, så det er ikke nødvendig å bli skremt av dette tallet. Bruk heller litt tid på å regne ut den totale summen selv, så kommer du til å sitte igjen med et godt overblikk over hvor mye du må regne med å betale tilbake.