Lån i dag

Du kan ta et lån i dag

De aller fleste personer har vært i en situasjon hvor et lån i dag er en god løsning på et problem. Ofte er det akutte pengeproblemer som er grunnen til hvorfor man trenger lån i dag, men det kan også være at man rett og slett ønsker å kjøpe noe nytt. Et forbrukslån er akkurat det man trenger i slike situasjoner, og fungerer enkelt nok som et lån man kan ta opp, og deretter bruke pengene til hva man vil.

Dette betyr altså at man kan ta et forbrukslån i dag, og få pengene rett inn på konto. Deretter er det bare å bestille sydenturen, kjøpe en ny TV eller begynne å pusse opp badet!

Det er mange fordeler med å ta opp et lån i dag, og betale tilbake senere. La oss ta et eksempel hvor bilen har blitt ødelagt. Denne trenger man jo for å komme seg på jobb, men det koster 10 000kr å fikse den. Dette er jo mye penger, og de aller fleste må spare en måned eller to før de har råd til å fikse den, så hvordan løser man det? Å begynne å ta buss er både stress og dyrt, og drosjeprisene er helt ute av kontroll. Istedenfor kan det nemlig lønne seg å ta opp et forbrukslån på denne summen, og fordele tilbakebetalingen over flere måneder.

Hvis man låner så lite som 10 000kr blir aldri renta en veldig stor utgift, spesielt ikke hvis man betaler tilbake lånet innen et par-tre måneder. Faktisk kan et godt lån gi deg rente som fort kan bli lavere enn det ville kostet å ta bussen til jobb hver dag i tre måneder, så i denne situasjonen er et lån et godt alternativ.

Lån i dagNår du tar et lån i dag er det viktig å finne det beste lånet. Noen lånetilbydere er trege med å svare på søknader, mens andre kun bruker er times tid, og dette er verdt å sjekke godt opp hvis du vil ha pengene kjapt. I tillegg kan det være store forskjeller på renta de tilbyr, og derfor være store økonomiske forskjeller på lånene. Heldigvis er det enkelt å sammenligne flere lån, og man kan enkelt gjøre det ved å sette den effektive renta opp mot hverandre.

Den effektive renta inkluderer alle kostnader og avgifter, og gir derfor et veldig godt bilde av hva man faktisk må betale. Er den effektive renta på 23 % kan du forente å betale til sammen 23 % av det du lånte i renter og avgifter det første året. Låner man 10 000kr blir det altså totalt 2 300kr som skal betales i renter og avgifter. Disse avgiftene fordeles jo over alle fakturaene, så i dette tilfellet er det ikke snakk om mer enn 200kr per måned i rente og avgifter. Selve fakturaen blir jo litt høyere, da man gjerne skal betale ned på lånet i tillegg til avgiftene.

Det er likevel ikke alle som bør ta et lån i dag. Hvis man ikke er flink til å betale tilbake lånet kan fort kravene bli store, og det blir vanskelig å få tilbakebetalt alt når man først begynner å henge etter. Det er derfor lurt å gå godt over økonomien og regne ut hvorvidt man faktisk har råd til å betale lånet før man søker om det.