Låne penger nå

Trenger du å låne penger nå?

Det er mange som har behov for å låne penger nå, og heldigvis er det både billig, trygt og enkelt å låne penger. Det finnes mange typer lån, og det aller vanligste lånet er et forbrukslån. Med forbrukslån kan du låne en valgfri sum på alt mellom 1 000kr og 500 000kr, og pengene kan du bruke på akkurat det du vil. Det betyr at du kan bestille en lang sydentur, pusse opp badet eller kjøpe en heftig 3D-TV for pengene!

Det er veldig enkelt å søke om et forbrukslån, og alt kan gjøres fra PC-stolen. Man kan til og med signere lånesøknaden med BankID eller MinID, og trenger for ikke engang å sende inn noen ting i posten. Selve søknaden tar ikke stort lenger enn et kvarters tid, men det kan ta noen timer eller dager før man får svar. Det er omtrent umulig å få pengene på konto allerede samme dag, men ofte tar det ikke lenger enn et par dager før pengene er klare til å brukes.

Det finnes en drøss av forskjellige forbrukslån, og før man søker på et bør man ta seg god tid til å sammenligne litt forskjellige aktører. Noen er mye billigere enn andre, og man kan faktisk spare ganske mye penger på å velge riktig långiver. Dersom man vil ha et lån som går over flere år er den effektive renta det viktigste tallet du må se etter, da den avgjør hvor mye du må betale i renter, avgifter og faste gebyrer hvert år.

Før man kan låne penger nå bør man tenke seg veldig grundig om. Å ta opp lån er et stort valg som har konsekvenser i flere år fremover. Alt man låner må betales tilbake til långiveren før eller siden, og det er veldig viktig å huske dette når man søker. Dersom man ikke klarer å betale avdragene er det vanlig at avgiftene bare stiger og stiger, og kan ende opp med å bli mye dyrere enn den originalt fakturaen var. Lån derfor aldri mer penger enn du har råd til å betjene.

Hvem kan låne penger nå?

aLåne penger nåI teorien kan alle myndige personer låne penger nå, men i praksis er det litt større restriksjoner. Bankene og lånetilbyderne ønsker ikke å gi ut lån til personer som ikke kan betale dem tilbake, og derfor har de fleste aktørene halvstrenge krav til hvem som får innvilget lånsøknadene.

Det er flere faktorer som påvirker hvorvidt man får lån eller ikke, og den aller viktigste er betalingsanmerkninger. Disse får man ved å ha aktive inkassokrav, og viser altså at man er dårlig til å betale regninger. Långivere skyr disse som pesten, så kvitt deg med alle disse før du søker lån.

Ellers har ting som alder, inntekt og utgifter mye å si. Banken prøver å gjøre opp et godt bilde av økonomien din, for dermed å kunne regne ut hvorvidt du er egnet for å få et lån eller ikke. Jo høyere inntekt du har, jo større lån kan du ta opp. Som oftest krever aktørene at en årlig inntekt er på minst 100 000kr, men noen vil selvfølgelig også ha høyere krav.