Lån til forbruk

Så enkelt er det å skaffe et lån til forbruk

Ofte går man og drømmer om å ha litt ekstra penger, enten det er for å ordne opp i noe som trengs fiksing, eller om det er for å skjemme seg bort med litt luksus. Uansett grunnen til å drømme om mer penger, så er det mulig å ta opp et lån til forbruk. Da låner man en viss sum penger fra en låneaktør, og får utbetalt hele pengesummen med det samme. Deretter bruker man flere måneder eller til og med år på å betale tilbake, litt hver måned, helt til man er kvitt gjelden igjen.

På denne måten kan man ha råd til å kjøpe noe dyrt med det samme, uten at det trenger å ødelegge økonomien helt. Ofte er avdragene man betaler på forbrukslån ganske små, og de aller fleste har råd til å betale rundt en tusenlapp i måneden for å ha et lån. Det er altså en fin måte å få mye penger med det samme, og bruke fremtiden på å betale litt om gangen.

Med et lån til forbruk kan man bruke pengene som man selv måtte ønske. Det er fritt frem for å kjøpe inn nye møbler, en ny vaskemaskin eller til og med bytte ut TV-en med en splitter ny 3D-TV. Det er faktisk ingen begrensninger, så det er bare å ta opp et lån til forbruk for å oppfylle drømmene man aldri har hatt råd til tidligere.

Når man tar opp et lån til forbruk kan man forvente renter som er høyere enn lignende lån med sikkerhet. Grunnen er enkelt nok at forbrukslån og andre lån uten sikkerhet er en stor risiko for banken, og de har dermed høye renter for å gjøre det verdt risikoen. Derfor er det ikke uvanlig å finne lån til forbruk med en nominell rente på alt fra 15 % til 35 %, avhengig av låneaktøren og summen man skal låne.

Alle kan ta lån til forbruk

Det eneste kravet for å få lov til å ta opp et forbrukslån i Norge er at man er myndig, og da altså er fylt 18 år. Ellers er det fritt frem for alle å søke om lån, uansett om man er rik, fattig, ung eller gammel.

Til tross for at alle kan søke om lån, er det mange låneaktører som er strenge på hvem de låner ut pengene sine til. Dette er fordi det ofte er vanskelig for dem å kreve inn penger fra dårligere betalere, og derfor har de laget et system for å luke vekk disse personene. Dette gjøres ved at de tar en kredittsjekk av søkerne, og får opp et resultat som forteller dem hvor sannsynlig det er at søkere gjør opp for seg. Denne tar utgangspunkt i tidligere betalingsanmerkninger, inntekter, formue, annen gjeld og en hel del annen informasjon, som den bruker for å avgjøre hvem som får lån.

Om man ikke får innvilget lån til forbruk, kan det være så enkelt som å søke om mindre summer. Det sier seg selv at ingen låner ut en halv million kroner til noen med en lavt betalt deltidsstilling. Derfor bør man avgjøre søknaden på bakgrunn av hva man faktisk har råd til å betale tilbake, så slipper man å få mange avslag.

Lån til forbruk