Lån til bil

Lån til bil

I vårt langstrakte land behøver mange bil, og selv om man kanskje benytter seg av kollektivtransport jevnlig, så har de fleste en bil som de også bruker. Men hvis du skal kjøpe deg ny bil, og ikke har råd til det, så anbefaler vi at du leser igjennom denne artikkelen der vi tar for oss viktige faktorer når det kommer til lån til bil.

Etter hvert når man etablerer seg så har de fleste nordmenn et boliglån, men stadig flere får også billån. Med nærmere hundre forskjellige institusjoner som tilbyr lån til bil, så er det ikke noe problem for de som har fast inntekt å låne penger. Det som derimot er veldig viktig å legge merke til er de varierende betingelsene – du kan spare mye penger på å velge riktig lån.

Anbefalte lån til bil

Lån til bilSom nevnt innledningsvis finnes det altså flust av tilbydere som vil gi deg penger til den nye bilen din, men ikke alle burde vurderes en gang. Det finnes flere tester av forskjellige lån til bil, og den tilbyderen som stadig kommer ut som «best i test» er Skandiabanken. De tilbyr et billån som gir deg en svært lav rente på under 5% – nesten billigere enn et boliglån. Dette lånet kalles Grønt Billån, men det dekker ikke hele lånesummen din.

Hvis du vil ha denne gode renten, så blir du nødt til å stille med 25 prosent i egenkapital. Dette er kanskje greit uansett, ettersom biler faller raskt i verdi, så vil du ikke sitte med et lån på hele kjøpesummen. Hvis du ikke kan spare, kan det allikevel være verdt å ta opp et lån til bil. Du får naturligvis låne penger hos Skandiabanken også da, men renten vil ikke være like god. Allikevel knuser den de fleste av konkurrentene, der den effektive renten kan strekke seg opp mot 16% – akkurat som et dårlig forbrukslån!

Slik får du lån til bil

Vi anbefaler altså at du stiller med en egenandel. Det vil gjøre det enklere for deg å få godkjent søknaden din, samtidig som du vil spare penger på det i lengden. Uansett om du kan det eller ikke, så er den enkleste måten å søke om lån til bil på over nettet. Her kan du også finne en del lånekalkulatorer og sammenligninger som forteller deg hvor mye du er nødt til å betale hver måned for at lånet skal bli nedbetalt.

Samtidig vil vi også påpeke viktigheten av å betale ned billånet så fort som mulig. Her lønner det seg definitivt ikke å strekke ut nedbetalingstiden over lengre tid, ettersom biler taper verdi fortere enn du kan kjøre med de. Derfor kan du risikere at når du selger bilen, så blir det for en mindre sum enn hva du kjøpte den for. Da sitter du igjen med et lån til bil – og en bil du ikke har, noe som også kunne vært unngått dersom du hadde spyttet inn mer i egenkapital når du gikk til innkjøp av bilen.