Lån nå

Ta opp et raskt lån nå

Selv den beste kan havne i situasjoner hvor man trenger et lån nå, og da er det bare å gjøre det beste ut av det. Det er langt ifra like skummelt å ta et forbrukslån som media vil ha det til, så lenge man er klar over hva man går til, og har kontroll over tilbakebetalingene.

Ved å ta opp et forbrukslån får man et lån uten sikkerhet, noe som betyr at man ikke trenger å sette noen eiendeler i salgspant for å få innvilget lånet. Istedenfor blir lånet basert på at betalingsevnen til låneren er sikkerhet nok, og derfor er det strenge krav til økonomien til låneren av forbrukslån.

En av ulempene med å ta et forbrukslån istedenfor et lån med sikkerhet er at renta er noen hakk høyere, og en årlig nominell rente på rundt 20 % er ikke uvanlig høyt. Dette er altså lån som blir dyre i lengden, og ikke noe man bør ta opp med mindre man virkelig trenger det.

Det er ingen faste rammer for hva pengene fra et forbrukslån skal brukes til, og låneren bestemmer dette helt selv. Det er også mulig å splitte opp pengene som man selv ønsker, og for eksempel bruke en del på regninger og dagligvarer, og resten på en tur til utlandet.

Når man tar et forbrukslån er det aller viktigste å tenke på at det hele skal betales tilbake, og med renter og avgifter på toppen av avdragene. Det koster penger å ha lånet, og det er ikke noe vits å låne penger med mindre man virkelig trenger det.

Slik får du tak i et lån nå

Den definitivt raskeste måten å skaffe seg et lån nå på, er ved å søke om lånet over internett. Da trenger man bare en dings som kan koble seg til internett, i tillegg til en kodebrikke med BankID på. Dette er fordi denne brukes til å signere lånesøknaden, og man slipper da å måtte sende papirer med underskrift i posten.

Før man søker om lån nå, bør man bruke noen minutter på å finne frem til en god og billig låneaktør. Tro det eller ei, men det er enorme forskjeller på rentene og avgiftene hos de forskjellige låneaktørene, og dersom du skal låne mer enn bare noen få tusenlapper, så blir det snakk om mye penger spart ved å velge en god aktør. Det finnes flere nettsider som sammenligner lån, og setter den totalt kostnaden opp mot hverandre, slik at det er veldig enkelt å se hvor mye et lån faktisk kommer til å koste deg.

Når du har bestemt deg for hvor du skal søke lån, så er det bare å gå til nettsiden deres, og finne frem låneskjemaet som ligger der. Fyll ut dette skjemaet, bruk BankID for å signere det, og send det elektronisk, så er alt i orden. Derfra trenger man bare å vente på svar, og dersom søknaden blir innvilget får du svart et konkret lånetilbud i innboksen din. Det er fortsatt ikke for sent å takke nei til tilbudet, og dersom du ikke er fornøyd kan du når som helst søke om samme lånet fra et annen låneaktør, og håpe de har rimeligere priser.

Lån nå