Lån for studenter

Finn et lån for studenter

Når man studerer er det veldig vanlig å ha lite penger, og et lavt stipend kombinert med høye boligpriser gjør det så godt som umulig å overleve på kun stipendet. Heldigvis finner det løsninger som kan gjøre det mulig å komme seg gjennom studiene uten å måtte ha en deltidsjobb ved siden av.

Først og fremst har man jo studielån fra Lånekassen. Alle som studerer på videregående skole, universitetet eller på høgskoler har krav på et studielån, og dette lånet ligger på litt i underkant av 100 000kr per år. Det beste er at det er helt rentefritt så lenge man studerer, og renta begynner først å løpe ett år etter at man er ferdig med utdanningen. Det er ingen måte å få like gode lån som dette på, så her er det bare å slå til. Dessverre er det ikke mulig å ta opp mer i lån enn disse 100 000kr per år, noe som fort blir veldig lite hvis man studerer i byer som Oslo, Trondheim eller Bergen hvor leiligheter er fryktelig dyre.

Det er godt mulig å ta opp et forbrukslån når man studerer, men det er viktig å huske at dette skal betales tilbake igjen. Her får man ikke den samme gode renta som fra Lånekassen, men det kan være et alternativ for dem som virkelig trenger det.

Ta forbrukslån i sommerferien

Det er mange studenter som tar opp en lån i sommerferien, da Lånekassen sitt lån ikke utbetales før i august. Det er derimot nødvendig å betale både husleie og regninger og sommeren, og for veldig mange studenter er lån et godt alternativ for å kunne ha råd til dette. I august får man dobbelt utbetalt lån, og dersom man har mulighet til det kan man betale tilbake forbrukslånet med dette stipendet allerede da.

Ikke lett å få lån for studenter

Lån for studenterDessverre er det ikke lett å få lån som student, ettersom inntekten er mye lavere enn hvis man hadde jobbet. Det er derfor ofte vanskelig å få innvilget lånesøknadene, men det er bare å prøve helt til man får et positivt svar. Det er mange banker og lånetilbydere som er interessert i å ha studenter som kunder, men selvfølgelig ikke alle. Hvis du sliter veldig med å få godkjent et lån er det ofte mulig å ta direkte kontakt med en aktør for å forklare situasjonen.

Når man skal søke om et forbrukslån til å bruke mens man studerer er det lurt å sammenligne mange lån, for å finne det som har aller best vilkår. Det er enorm forskjell på lånene, og det kan være snakk om mange tusenlapper i året. Bruk derfor et par timer på å lete frem de gode lånene, så slipper man å ende opp med et lån med altfor høye gebyrer. Dessverre er det ikke så veldig lett å være kresen på lån når man er student, og i verste fall må man ende opp med å ta et av de dårligere lånene, hvis det er de eneste som er villige til å ha deg som kunde.