Kreditt lån på dagen

Hva er et kreditt lån på dagen?

Kreditt lån er en veldig kjekk måte å ha litt ekstra trygghet i hverdagen. En god måte å få et kreditt lån på er ved å ha et kredittkort med en høy grense, så kan denne brukes om det skulle bli nødvendig. Pengene fra kreditt lånet kan brukes til akkurat hva som helst, så man står helt fritt til å gjøre hva man vil med pengene.

Det er mange grunner for å ha et kredittkort som et kreditt lån, men den vanligste grunnen er ekstra trygghet. Dersom man plutselig trenger penger, enten det er til veterinærutgifter, for å fikse bilen eller for å betale en sydentur, så fungerer dette kreditt lånet slik at du alltid er sikret å ha penger tilgjengelig. Dersom du plutselig trenger pengene med det samme er det bare å finne frem kredittkortet og betale med det istedenfor det vanlige kortet ditt.

Kreditt lån på dagenNår man har betalt med et kredittkort får man typisk nok en faktura i posten etter omtrent en måneds tid. På denne står det hvor mye du har brukt, og hvor mye det koster deg. Veldig mange kredittkort har rentefri avbetaling de første 30 eller 45 dagene, så hvis man har mulighet til å betale tilbake kreditt lånet allerede da er det bare å kjøre på. Dersom det ikke er mulig kan man betale visse avdrag på kreditt lånet, og derfra fungerer det på akkurat samme måte som et vanlig lån. Du får en faktura med renter, avgifter og saldo i posten, så betaler du denne helt til du er blitt kvitt gjelden.

Fordelen med å ha kreditt lån på dagen er at man alltid kan skaffe penger med det samme. Med vanlige lån må man først søke, og deretter vente en dag eller to før pengene ankommer konto, mens med et kredittkort kan man ta opp lån uten denne prosessen. Den største fordelen blir jo at man ikke trenger å betale noe for å ha et passivt lån, og selve lånet trer ikke i kraft før man betaler med kortet. Med et vanlig forbrukslån vil man måtte betale renter fra første dag pengene ankommer kontoen, og det er derfor dyrt å ta opp en lån og ha som reservepenger.

Kredittkort

Et kredittkort trenger ikke å koste stort, og det finnes flere kort som verken har etableringsgebyr eller årsgebyr. Man kan dermed bestille et slikt helt gratis, og ha det liggende i skuffen i tilfelle det kommer en akutt pengekrise. Dersom det blir nødvendig er det bare å finne frem kortet, så kan du betale med det samme. Nedbetalingen av kreditten kan skje over flere måneder eller år, helt ettersom hvor mye du har råd til å betale tilbake.

Man får som regel ikke like mye kreditt på et kredittlån som ved å ta et vanlig forbrukslån, men med en god inntekt kan man få kredittlån på et par hundretusen kroner. Dette er jo en del, men vil man ha større bør man heller vurdere et vanlig forbrukslån, og dermed måtte vente et par dager ekstra.

Når man skal bestille et kredittkort og ta opp et kreditt lån på dagen lønner det seg å bruke litt tid på å finne det beste tilbudet. Det er haugevis av forskjellige kredittkort, og det kan være store økonomiske forskjeller på de forskjellige kortene, så bruk god tid til å finne det som passer aller best for økonomien din.