Jeg trenger et lån

Har du noen gang vært i en situasjon hvor du rett og slett tenker «jeg trenger et lån»? Fortvil ikke, de aller fleste har det på et tidspunkt eller et annet. Grunnene er forskjellige, men ofte er det akutt pengemangel som er problemet. Enten katten er syk, eller TV-en ble ødelagt, lån er alltid et alternativ man kan vurdere.

Fordelen med å ta opp et lån i slike situasjoner er at man får pengene med det samme. Dersom katten er syk og trenger en operasjon er det mye bedre å ta opp et lån på 20 000kr og fikse det med det samme, istedenfor å spare i et par måneder og håpe at det går bra med katten så lenge. I løpet av de neste månedene eller årene kan lånet betales tilbake i faste avtrekk, og kostnaden for operasjonen blir dermed fordelt utover lang tid fremfor å måtte betales med det samme.

Hvem bør ta lån?

Forbrukslån er ikke noe som passer for alle, men for mange er det en god løsning. Dersom man generelt sliter med å betale regninger kan det derimot være lurt å prøve en annen metode for å skaffe penger, da lån fort blir mye dyrere om man ikke har råd til å betale dem tilbake.

Alle med en pen og ryddig økonomi kan derimot ta opp lån uten store problemer. Her kan man altså få mye penger med det samme, og heller fordele tilbakebetalingen over flere måneder eller år. Det er helt genialt om man er i en akutt pengekrise, men det er viktig å være fullt klar over at alle pengene må betale tilbake, før eller siden.

Finn det beste lånet

Jeg trenger et lånDet er veldig mange forskjellige banker og lånetilbydere som tilbyr forbrukslån eller minilån, og det kan være mye penger å spare på å velge riktig lån. Før man søker bør man sette seg godt inn i hva de forskjellige lånene faktisk tilbyr, og hvor mye man kan forvente å betale ned på lånet ved hvert avdrag. Det viktigste tallet du skal se etter er effektiv rente, da denne brukes for å fortelle den nominelle renta pluss alle tilleggsavgifter og gebyrer. Dette tallet kan derfor brukes for å enkelt sammenligne flere lån, selv om det ikke nødvendigvis gir deg et komplett bilde.

Nedbetalingstiden kan man veldig ofte velge selv, men her er det viktig å velge en realistisk tid. Dersom man velger lang nedbetalingstid blir det lite å betale i måneden, men totalsummen på lånet blir høyere, da man må betale renter mye lenger frem i tid. Kortere tid betyr jo at man blir kvitt lånet mye kjappere, men med for kort nedbetalingstid kan det bli veldig store avdrag som er vanskelig å betale. Som med alt annet må man velge ut ifra hva økonomien har mulighet til, og tenkte godt over valget før man bestemmer seg.

Lån er ikke så ille

Dersom du plutselig en gang sitter med tanken «jeg trenger et lån» så vet du kanskje at lån og forbrukslån ikke er så ille som mange vil ha det til. Det gjelder altså å bruke hodet godt før man søker på lånene, for å finne det lånet som passer best for økonomien og forbruket ditt.