Hvor mye lån

Hvor mye lån er det mulig å ta?

Det er mange som går og vurderer å ta forbrukslån, enten det er for å bruke pengene på noe nytt og spennende, eller for å rydde opp i gammel gjeld, ved å ta en såkalt refinansiering. Uansett grunnen så er det ingen ting i veien med å ta et lån, for hvor mye lån du vil ta og hvor lang nedbetalingstid du ønsker, bestemmer du helt selv.

Når man låner penger til alt annet enn store ting som bil eller bolig, er det forbrukslån som gjelder. Denne typen lån er uten sikkerhet, og det er derfor lav terskel for å ta opp et slikt lån. Pengene man får utbetalt fra lånet kan brukes på hva som helst, og det er faktisk ingen grenser som er med på å avgjøre hva de skal gå til. Det er dermed fritt frem for å fylle opp klesskapet, bytte ut møblene i stua, eller slå til med en gigantisk TV. Man kan låne omtrent så mye som man bare måtte ønske med et forbrukslån, men inntekten til søkeren er også med på å avgjøre hvor mye man får låne, så man får aldri låne veldig store summer i forhold til inntektene.

Med et forbrukslån kan man låne penger kjapt, og i beste fall kan de være inne på kontoen din i løpet av bare noen få dager. Deretter står du fritt til å gjøre akkurat hva du måtte ønske med pengene, og bruke dem på akkurat hva du vil. Det er ingen som stopper deg fra å bruke dem på regninger, nye ting eller på en ferie, så her gjelder det å være flink til å prioritere.

Etter at lånet er utbetalt må man selvfølgelig også betale det tilbake, og allerede etter en måneds tid kommer den første fakturaen. Deretter betaler man tilbake litt av gjelden hver måned, helt til man har betalt ned alt man skylder. Det blir ikke noe mer stress enn det, så lenge man faktisk klarer å betale til avtalt tid.

Hvor mye lån er det vanlig å ta?

Det er ingen fasit for hvor mye lån folk pleier å ta når de først søker om forbrukslån, men summer på alt fra 10 000kr til 150 000kr er helt vanlig. Det er dermed nok penger til at man kan kjøpe seg mye greier, men ikke nok til at man trenger å være gjeldsslave resten av livet. Hvor mye penger du vil låne bestemmer du helt selv, og det finnes mange låneaktører som låner bortimot en halv million uten å ha helt sinnsyke krav til inntekter.

Noe av det viktigste å tenke over når man skal avgjøre hvor mye man skal låne, er hvor mye man faktisk trenger, og hvor mye man har råd til å betale tilbake. Lånet skal jo være med låneren i mange år fremover, og da er det veldig viktig å faktisk klare å betale hele renta og avdraget hver eneste måned. Husk at selv om det er mulig å leve med litt stram økonomi de neste få månedene, så er det ikke sikkert at det er like gøy å gjøre i flere år fremover.

Hvor mye lån