Billige forbrukslån

Slik finner du billige forbrukslån

Det finnes hundrevis av forskjellige forbrukslån, og skal man finne billige forbrukslån må man være flink til å lete og sammenligne flere mot hverandre. I jungelen av aktører er det enkelt å se seg blind på renter, avgifter og lånestørrelse, men sannheten er at det er veldig store forskjeller på lånene, og derfor mye penger å spare på å lete etter billige forbrukslån.

Billige forbrukslånEt forbrukslån er et lån hvor du kan bruke pengene på hva du måtte ønske. Det er ingen begrensninger, så dette passer perfekt hvis man har noe man bare må ha, eller det er noe man har lyst til å kjøpe, men ikke har hatt råd til.

Forbrukslån er uten sikkerhet, og dette betyr at de blir en del dyrere enn huslån og billån hvor man setter huset eller bilen i pant på lånet. Uten pant blir lånet en mye større risiko for banken, og de må dermed sette opp renta for å ville ta sjansen på det. Selvfølgelig vil jo banken ha en større gevinst når de tar en større risiko.

Forbrukslån trenger likevel ikke å være så fryktelig dyre, og man kan faktisk finne lån som er så lave som rundt 15 % effektiv rente. Den effektive renta inkluderer jo alle kostnader forbundet med lånet, inkludert avgifter og renter, så det betyr at man kun trenger å betale 15 000kr for å ha et lån på 100 000kr i ett år.

Hvor lang nedbetalingstid man har lyst til å ha bestemmer også hvorvidt det blir et billig forbrukslån eller ikke. Lang nedbetalingstid gir det mye lavere avdrag, og kan til og med gi deg bedre rente, men man bruker jo flere år på å betale ned forbrukslånet, så den totale kostnaden på lånet øker. De billigste forbruklånene får man ved å ha kort nedbetalingstid, men det er viktig å ikke velge for kort, da man må ha råd til å leve et normalt liv ved siden av lånet. Bruk derfor litt tid på å regne ut hvor mye du kommer til å betale i måneden for lånet, slik at du er sikker på at du har råd til å betale alle avdragene.

Finn billige forbrukslån

Det er en jungel av tilbud om forbrukslån på internett, og det kan virkelig som en umulig oppgave å finne frem til de billigste forbrukslånene. Heldigvis for lånesøkere finnes det nettsider som enkelt lar deg sammenligne flere lån opp mot hverandre, helt uten å måtte lete seg frem i jungelen. Disse nettsidene fungerer nemlig slik at de samler alle de billige forbrukslånene og setter dem opp mot hverandre. Vanligvis sammenligner de ting som effektiv rente, maksimal størrelse på lånet, og eventuelle andre vilkår. Disse listene kan deretter brukes for å enkelt finne frem til det lånet som passer best for deg.

Når man skal finne billige forbrukslån er det viktig å ha god tid. Som sagt finnes det over hundre forskjellige forbrukslån tilgjengelig, og det kan være vanskelig å grave seg frem til det aller beste lånet. Av den grunn bør man beregne en eller to timer til å lete, så er man sikret å finne billige forbrukslån. Det høres kanskje kjedelig ut, men dersom man skal låne mange tusen kroner kan denne timen fort ha en ekstremt god timebetaling, med tanke på alle pegene man kan spare.