Billig forbrukslån uten sikkerhet

Slik kan du ta et billig forbrukslån uten sikkerhet

Et forbrukslån er et lån du kan bruke til hva du vil, enten det er til å pusse opp badet, kjøpe en hund eller ta en tur til syden. Du kan ta et forbrukslån fra banken din, eller ved å søke lån hos en spesialisert forbrukslånbank. Sistnevnte er vanligvis egne firmaer som driver med forbrukslån via telefon, internett eller SMS, og stiller ofte færre krav til låneren enn det bankene gjør. Det betyr at du kan ta en forbrukslån uten å måtte svare på hva pengene skal brukes til, og står dermed fritt til å bruke dem på akkurat hva du måtte ønske.

Billig forbrukslån uten sikkerhetEt forbrukslån uten sikkerhet vil si at du tar et forbrukslån hvor banken ikke tar noe i pant. Dette betyr at du slipper å risikere at banken tar huset eller bilen din hvis du ikke klarer å betale tilbake lånet, noe de fleste synes er en positiv ting. Ulempen med et forbrukslån uten sikkerhet er derimot at lånet blir hakket dyrere, ettersom banken må ta en større risiko.

Det er fint mulig å ta et billig forbrukslån uten sikkerhet, men det blir aldri like billig som hvis du lar banken ta pant i noe. Det er derimot mange banker og lånetilbydere som tilbyr billige forbrukslån uten sikkerhet, og det gjelder å sammenligne flere forskjellige tilbydere for å finne det beste forbrukslånet. Renta på et billig forbrukslån uten sikkerhet kan ligge på alt fra 17 % til 20 %, men noen tilbyr så lite som 15 % årlig effektive rente. Det trenger altså ikke å koste all verdens selv om man ikke har sikkerhet i noe, og det er derfor ypperlig med et billig forbrukslån uten sikkerhet for smålån.

Når du skal finne det billigste forbrukslånet er det effektiv rente som er det viktige tallet. Dette er den totale renta etter at alle avgifter og gebyrer er tatt med i prisen, noe som altså inkluderer både etableringskostnader så vel som faste avgifter for å ha lånet. Mange lånetilbydere tilbyr bedre rente dersom du har lang avbetalingstid, men husk at renta er den årlige summen du betaler, og det vil derfor lønne seg å betale tilbake så fort som mulig.

Det er faktisk veldig enkelt å søke om et billig forbrukslån uten sikkerhet, og du kan gjøre alt over internett. Prosessen er veldig mye raskere når du skal ha et forbrukslån uten sikkerhet, for da slipper du å måtte dokumentere verdien på pant. Det betyr at du i praksis kan få lånet veldig mye fortere, og ofte tar det ikke mer enn et par-tre dager før pengene er inne på konto.

Hva bør man bruke et billig forbrukslån uten sikkerhet til?

Det fine med å ta et billig forbrukslån uten sikkerhet er at du står helt fritt til å bruke pengene til akkurat hva du vil, og banken vil ikke bry seg om hva det er. Det er derfor helt opp til deg selv, men på et generelt grunnlag er det bør man ikke ta opp så altfor store forbrukslån uten sikkerhet. Grunnen til dette er at renta er et par hakk høyere enn om man har med sikkerhet, og det kan derfor bli nokså dyrt å betjene et forbrukslån uten sikkerhet på flere hundre tusen kroner. Det er derimot veldig fint å ta opp billige forbrukslån uten sikkerhet til «småkjøp» som oppussing, elektriske artikler eller lignende, så lenge man har råd til å betjene lånet.